Skaista un vesela āda par spīti aknei


Vesela āda ir vienmērīga, līdzena un bez redzamām būtiskām nepilnībām. Tomēr aptuveni 80% pasaules iedzīvotāju vecumā no 11 līdz 30 gadiem cieš no aknes, kā rezultātā ādas virsma kļūst nelīdzena un pat iekaisusi. Lai arī pārsvarā ar to saskaras jaunieši, tomēr akne var attīstīties arī esot jau pieaugušā vecumā. Slimībai ir ne tikai fiziska ietekme uz cilvēku, bet tā var arī novest pie ļoti smaga psihoemocionālā stāvokļa – depresijas, vēlmes sociāli izolēties un pat pie suicidālām domām, aknes radīto ādas bojājumu dēļ, kad cilvēks nespēj sevi vairs pieņemt. 

Līdz ar pubertātes iestāšanos androgēno hormonu ietekmē pastiprinās tauku dziedzeru aktivitāte un līdz ar to arī palielinās sebuma (tauku) ražošana. Paralēli tam mata folikula un tauku dziedzera distālajā daļā notiek folikulārā hiperkeratinizācija – keratinocīti nespēj normāli nolobīties un sāk uzkrāties, rodas tauku dziedzeru nosprostojums un uzkrājas sebums. Šiem cilvēkiem kopumā āda ir daudz taukaināka un tajā esošais sebums arī sekmē labvēlīgu vairošanās vidi C.acnes baktērijai, kas ir ādas mikrofloras sastāvā. Iekaisums veidojas, slēgtajam komedonam pieaugot izmēros un plīstot. No visiem pusaudžiem, kuri cieš no aknes pubertātes laikā, 20% šī problēma saglabājas līdz pieauguša cilvēka vecumam. 

Ja akne netiek atbilstoši ārstēta, tad pastāv rētu vedošanās risks. Lietojot medikamentus aknes ārstēšanai, jāpievērš pastiprināta uzmanība ādas kopšanai, lai tiktu mazinātas šo medikamentu iespējami radītās blaknes, kas var būt ādas kairinājums un sausums. Pretējā gadījumā tās var limitēt vēlmi turpināt ārstēšanu, tādēļ ir svarīgi izvēlēties efektīvus, bet vienlaikus saudzīgus produktus. Turklāt obligāti nepieciešams lietot arī ādas tipam piemērotus saules aizsarlīdzekļus. 

Tā kā āda, ko skārusi akne, viegli iekaist, tad ir svarīgi to regulāri rūpīgi attīrīt, izvēloties sejas ādas tipam piemērotus tīrīšanas līdzekļus, lai sagatavotu ādu turpmākai kopšanai. 

Dermokosmētikas zīmola Eucerin vairāk kā 100 gadu laikā gūtās zināšanas ir ļāvušas izstrādāt Eucerin®Dermo Pure sejas ādas kopšanas līniju aknes pakļautai ādai. Produkti efektīvi mazina kādas kairinājumu un aknes ietekmes rezultātā radušos bojājumus, vienlaicīgi pasargājot arī no jaunu defektu parādīšanās. Klīniskajos un dermatoloģiskajos pētījumos pierādīta arī izcila šo produktu panesamība uz ādas. Uzsākot lietošanu, pirmie vizuāli redzmie rezultāti būs novērojami jau pēc vienas nedēļas.
 

Eucerin®Dermo Pure produktu sastāvā ir spēcīgs 10% hidroksi komplekss, kas ir augsti efektīva eksfoliējošu vielu kombinācija, kā lobošās darbības rezultātā tiek mazināta hiperkeratoze un līdz ar to arī komedonu veidošanās. Pateicoties likohalkonam A un augstas koncentrācijas dekspantenolam, āda tiek mīkstināta un nomierināta.

Pareizas sejas kopšanas procedūras pirmais solis ir attīrīt ādu no dekoratīvās kosmētikas un netīrumiem, lietojot Eucerin®Dermo Pure attīrošo gelu divas reizes dienā – no rīta un vakarā. Otrais solis ir ādas tonizēšana ar Eucerin®Dermo Pure toniku, uzklājot to uz sejas ar vates plāksnīti. Toniks sniegs ādai svaiguma sajūtu un pabeigs attīrīšanu. Produktu līnijā ir arī Eucerin®Dermo Pure skrubis, kas paredzēts pamatīgākai un dziļākai ādas attīrīšanai, ko ieteicams lietot papildus ikdienas kopšanai, vienu līdz divas reizes nedēļā. Problemātiskai un taukainai ādai vislabākā dienas krēma izvēle būs Eucerin®Dermo Pure Mattifying vieglās konsistences fluīds, kas novērsīs ādas spīdēšanu un palīdzēs mazināt pastiprinātu sebuma ražošanu. Uz nakti nepieciešams lietot atjaunojošus līdzekļus un ādai ar akni ir radīts Eucerin®Dermo Pure Skin Renewal Treatment serums, kas likvidēs atmirušās šūnas, mazinās ādas nepilnības, iekaisumu un nomierinās ādu. Papildus serumam, it sevišķi, ja āda ir sausināta, ieteicams lietot arī Eucerin®Dermo Pure Adjunctive Soothing krēmu, kas mīkstinās ādu. 
Pavasara un vasaras sezonā, kā arī dodoties ceļojumā uz siltajām zemēm, nedrīkst aizmirst par ādas aizsardzību pret sauli. Problemātiskai, taukainai ādai ar akni gluži nederēs jebkurš aizsarkrēms, jo tie nereti var aizsprostot poras, tāpēc jāizvēlas vieglas konsitences produkti, kā, piemēram, Eucerin®Sun Oil Control SPF 50+ želejkrēms, kas ne tikai pasargā ādu no kaitīgās UV staru ietekmes, bet arī palīdz regulēt ādas tauku dziedzeru darbību un uzlabo ādas izskatu, nodrošinot papildus matējošu efektu. 
Kur iegādāties: Mēness aptieka un e-menessaptieka, Apotheka, Euroaptieka, Benu aptieka
Nellija Majore. Nodrošina Blogger.