Kas labs arbūzos?


Ir vairāki iemesli, kādēļ ēst arbūzus, it īpaši tagad rudenī, kad tie ir tik saldi un sulīgi :)

Arbūzi, kā jau lielākā daļa augļu, satur C vitamīnu, kas stiprina organisma dabiskās aizsarspējas un palīdz cīnīties pret saaukstēšanos, kā arī, pildot antioksidanta funkciju un veicinot kolagēna sintēzi, palēlina novecošanās procesus. 

Ir izpētīts, ka no augļiem un dārzeņiem uzņemtajam kālijam ir labvēlīga ietekme uz asinsspiedienu, tādejādi samazinot sirds slimību attīstības un infarka risku. 

Apmēram deviņdesmit procentus no arbūza veido ūdens, līdz ar to tas ir lielisks dabiskais diurētiķis, kas palīdz izskalot no organisma nevajadzīgās vielas un toksīnus, kā rezultātā uzlabojas arī ādas izskats. 

Arbūzs ir piesātināts ar beta-karotīnu, kas ir A vitamīna avots, savukārt tas palīdz pasargāt tīkleni no deģenerācijas procesiem un tādejādi arī no priekšlaicīgas redzes pasliktināšanās. 

Šis auglis ir viens no mazkaloriju ēdieniem, ko var ēst arī gadījumos, ja vēlas samazināt ķermeņa svaru. Viena krūzīte arbūza satur vien četrdesmit sešas kilokalorijas! Līdz ar to, arbūzu var droši ēst gadījumos, kad gribas ar kaut ko panašķēties. Protams, pārāk aizrauties arī nevajadzētu, jo arbūzs ir diezgan salds un satur arī pietiekami daudz cukura. 


Informācijas avots: https://draxe.com/benefits-of-watermelon/
Nellija Majore. Nodrošina Blogger.