Philips Sonicare - vairāk kā tikai zobu birste


Mana elektriskās zobu birstes lietošanas pieredze sākas ar Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 Sonic un jāatzīst, ka šim produktam ir izdevies uz mani atstāt daudz lielāku iespaidu, nekā es sākumā biju domājusi. Tā kā nekad iepriekš nebiju pievērsusi uzmanību šāda veida produktiem, ne arī iegādājusies vai lietojusi, principā manas ekspektācijas bija diezgan neitrālas. Kaut kā pati neesmu nekad iedomājusies par parastās zobu birstes maiņu uz elektrisko un arī speciālisti nebija to pieminējuši vai ieteikuši, bet katrā ziņā man ir prieks, ka šis projekts mani sasniedza un pilnīgi negaidīti man radās iespēja mēnesi izmēģināt šo produktu tāpēc, ka atšķirība patiešām ir ievērojama. 


Vispirms jau vēlos teikt, ka zobu birstes dizains ir izveidots funkcionāls un ērts - to ir ērti lietot, ērti turēt rokās un patīkami izmantot ik dienas, jo tā izskatās tik eleganti. 

Philips Sonicare elektriskajai zobu birstei ir trīs režīmi. Clean režīms nodrošina rūpīgu un pilnīgu zobu tīrīšanu un ilgst divas minūtes. Perfekti piemērots ikdienai. White režīms paredzēts ilgākai tīrīšanai - divas minūtes un 30 sekundes. Gum Care režīms paredzēts smaganu aprūpei un tā ilgums ir trīs minūtes, ām viena minnūte irēlēto kur atvaū smaganu masāžai.


Zobu birsti ir ērti uzlādēt un, regulāri lietojot to katru dienu, uzlādēta baterija pietiek apmēram uz divām nedēļām. Turklāt, nopērkot to, zobu birste jau ir uzlādēta pirmajai zobu tīrīšanas reizei, lai uzreiz varētu to izmēģināt. Pēc tam tā jāuzlādē vismaz 24 stundas. Lādētājs atskaņos divus īsus pīkstienus, kas nozīmē, ka ierīce ir pareizi uz tā novietota. Mirgojošā indikatora lampiņa norāda, ka zobu birste tiek lādēta un kad uzlāde ir pabeigta, tā deg 30 sekundes zaļā krāsā un nodziest. Vienmēr var ērti redzēt baterijas statusu, ko atspoguļo indikators. 

Bet, lai jums nebūtu jāapmierinās tikai ar manu, kā lietotāja pieredzi, esmu aptaujājusi arī  profesionāļus (zobārstus un zobu higiēnistus) un apkopojusi viedokļus par elektriskajām zobu birstēm vispār kā tādām un lūk, ko saka viņi - 


"Paši pacienti vērtē ļoti subjektīvi - citiem patīk, citiem ne. Vairākums lieto manuālās zobu birstes. Elektriskās birstes ir dažādas, jaunākās paaudzes, kurās ir iestrādāti soniskie vilnīši ir labākas, jo šie vilnīši, tīrot palīdz šķelt aplikumu, piemēram, Philips sonicare, tāpēc šīs arī uzskatu par labu variantu, ja izvēlas tīrīt ar elektrisko birsti. 

Neiesaku regulāri tīrīt cilvēkiem ar jutīgiem zobiem, jo var kļūt vēl jutīgāki, ja ļoti vēlas, tad kombinēt ar manuālo birsti. 

Bērniem saistoši, lai vairāk piesaistītu, ieinteresētu viņus tīrīt, bet arī iesaku kombinēt ar manuālo birsti, jo jāmācas tīrīt. Roku veiklība attīstās ātrāk, ja regulāri ar parasto birsti tīra."

"Man patīk sonikās birstes. Philips sonicare rada ļoti tīru zobu sajūtu. "

"Ir daudzi pacienti man bijuši, kuri tīra ar elektriskajām un saka, ka sajūta ir daudz tīrāka nekā, kad tīra ar manuālo! Pati arī esmu mēģinājusi ar meitas Philips sonicare Kids - uzliku lielo galviņu un tīrīju, sākumā īsti nepatika, bet, ja tīrītu regulāri, domāju, ka pie vibrācijas pierastu un būtu OK."

"Man liekas, ka Philips sonicare ir ļoti spēcīga vibrācija. Ikdienā droši vien nelietotu. Bet ir daudzi pacienti, kuriem ļoti patīk un ja nākas kādu iemeslu dēļ tīrīt atkal ar manuālo, tad viņiem liekas, ka nav labi notīrīts."

"Bērniem es tagad ļoti iesaku elektrisko, īpaši Philips sonicare, jo ar tādu uzturu, kādu parasti lieto mazi bērni, aplikums veidojas daudz un tos mazos zobiņus ar parasto birsti grūti labi iztīrīt. Arī citiem, kuriem pašiem grūti notīrīt, iesaku elektriskās zobu birstes - invalīdiem, veciem cilvēkiem, cilvēkiem, kuriem ir vispārējās saslimšanas, kuri lieto daudz medikamentu un līdz ar to ir augstāks kariesa risks. Uz visu populāciju nav jāiesaka, jo var uzturēt labu mutes veselību arī ar parastu birsti, bet arī neko sliktu elektriskās zobu birstes nenodara, tā kā var lietot visi, kuri vēlas."


Lai zobu birsti būtu ērti paņemt līdzi, dodoties tuvākos vai tālākos ceļojumos, komplektā ir iekļauts futlāris. Noteikti turpināšu savā ikdienā izmantot Philips Sonicare zobu birsti. Domāju, ka ikviens, kurš būs sācis to lietot, nespētu atgriezties atpakaļ pie tīrīšanas ar manuālo zobu birsti :) 

Nellija Majore. Nodrošina Blogger.