Akne: soli pa solim ādas kopšanā


Nosprostotas poras un dažāda veida mazāka vai lielāka apjoma bojājumi ādā ir ik viena aknes pacienta ikdienas problēma. Savlaicīga ārstēšanas uzsākšana un pareiza ādas kopšana var palīdzēt būtiski mazināt aknes radītās sekas un uzlabot ādas izskatu. 

Iekšējie faktori, tādi kā hormonālās pārmaiņas (piemēram, pubertātes laikā) un medikamentu lietošana, kā arī ārējie faktori, piemēram, uzturs, smēķēšana un stress, var paaugstināt tauku jeb sebuma un keratinocītu (pazīstama kā hiperkeratoze) ražošanu, kā rezultātā veidojas pinnes. Pārmērīgs sebums uz ādas virsmas traucē dabiskajiem procesiem, ar kuru palīdzību āda caur porām attīrās, atbrīvojoties no atmirušajām šūnām. Notiek ādas poru nosprostošanās, āda nespēj izvadīt atmirušās šūnas un veidojas iekaisums, komedoni un pūtītes. 

Lai mazinātu komedonu veidošanos svarīgi ir regulāri apmēram vienu līdz divas reizes nedēļā dziļi attīrīt ādu, lietojot pīlingu. Eucerin®Dermo Pure skrubis satur pienskābi, kas līdzīgi Urea dabīgi mitrina ādu, palīdzot saglabāt optimālu mitruma līmeni tajā, kas ir svarīgi ādas fizioloģisko funkciju nodrošināšanā, līdz ar to āda tiek vienlaicīgi gan dziļi attīrīta, gan arī mitrināta. Eksfoliējošo efektu nodrošina mikrodaļiņas, kas noņem atmirušās ādas šūnas, tādejādi mazinot vienu no galvenajiem iemesliem, kādēļ veidojas pinnes. Rezultātā tiek atvētas poras un uzlabota ādas struktūra.


Ikdienas sejas ādas kopšanā pēc mazgāšanas ar attīrošu līdzekli vai arī pīlinga procedūras, ieteicams vēl papildus pirms krēma uzklāšanas lietot arī toniku. Toniks ir pēdējais solis sejas ādas attīrīšanā – tas atsvaidzina, noņem vēl pēdējās netīrumu paliekas no ādas un sagatavo to tālākajai kopšanai. Eucerin® Dermo Pure toniks palīdz normalizēt tauku dziedzeru darbību un tā sastāvā ir 2% pienskābe, kas atver poras, samazina baktēriju augšanu un aizsargā pret visa veida bojājumiem, ko izraisa ādas sausināšana. 

Eucerin®Dermo Pure koriģējošais zīmulis ir ar divkāršu iedarbību – samazina pūtītes un nomaksē ādas nepilnības. Sastāvā galvenā aktīvā viela ir salicilskābe un papildus tai ādu uzlabojošie pigmenti. Salicilskābei ir keratolītiskas, komedolītiskas un bakteriostatiskas īpašības. Ādas ārējā ragveida kārta kļūst mīkstāka un tiek uzlabota tās struktūra. Produkti ar komedolītiskām īpašībām veicina normālu ādas šūnu izdalīšanos, atbrīvo poras un pasargā no komedonu veidošanās. Salicilskābe palīdz mazināt baktēriju augšanu, tādēļ samazinās iekaisums, āda kļūst gludāka un aizsargātāka pret jaunu bojājumu parādīšanos. 

Jāņem gan vērā, ka ādas atjaunošanās ilgst vismaz 28 dienas, vai pat ilgāk, atkarībā no ādas stāvokļa un aknes radīto bojājumu smaguma. 

Kur iegādāties: Mēness aptieka un e-menessaptieka, Apotheka, Euroaptieka, Benu aptieka
Nellija Majore. Nodrošina Blogger.